Grundig

Food For Soul

Grundig kokoaa maailman parhaimmat kokit vähentämään ruokajätettä Rio de Jainerossa

Tiesitkö, että kolmannes maailman vuotuisesta ruokatuotannosta päätyy roskikseen? Se tarkoittaa 1.3 biljoonaa tonnia ruokajätettä. Tällä ruokamäärällä pystyisi ravitsemaan 868 miljoonaa maailman nälkää näkevää. Tämä on 4 kertaa se määrä, jolla nälkää näkevät saavat tarpeeksi ruokaa. Tämän takia ruokajäte onkin nostettu toiseksi kohdaksi YK:n 2030 Kestävän kehityksen tavoitteista.

näkevistä kasvaa ja yleinen huoli ruokajätteestä tulee kaikkien tietoisuuteen, on varmaa, että kiinnostus kasvaa isojen tapahtumien ruokajätteistä. Voimme esimerkiksi kuvitella kuinka paljon ruokaa tarvitaan (ja hukataan), jotta kymmenettuhannet urheilijat ja valmentajat 2016 Olympiakylässä saadaan ravituiksi?

Tämä kysymys painoi julkkiskokki Massimo Botturan mieltä ja samalla hän ehdottikin Refettorio Gastromotivaa Rion keskustaan kisojen ajaksi. Nopeasti rakennetun teollisen rakennuksen, jossa on nykytaidetta, hienoja vanerihuonekaluja ja Grundigin laitteet, Massimo ja huippukokit ympäri maailman improvisoivat terveellisiä ja hyvänmakuisia ruokia ruokajätteestä Rion kodittomille. Idea syntyi yhdeksän kuukautta ennen kisoja ja sen takia kahvila pystyttiin rakentamaan juuri ajallaan, jotta se pystyi loihtimaan loistavia ruokia kuten tulista couscousia ja Tuscan panzanellaa.

Refettoria Gastromotivalla on samanlainen konsepti, jonka Bottura lanseerasi jo 2015 World Expossa Milanossa. Bottura oli järkyttynyt ja hämmästynyt ruokajätteen määrästä tapahtumassa, minkä takia Bottura aloitti Reffetorio Ambrosianon voittoa tavoittelemattoman Food For Soul:in avulla (joka pyrkii parantamaan sosiaalista tietoisuutta ruokajätteestä ja nälästä). Tapahtumien jälkeen molemmat Refettorio Gastromotiva ja Ambrosiano ovat jatkaneet hyvää työtään tarjoilemalla lounasta ja ohjaamalla ruokajätteen kahvilaan. Tämä auttaa ravitsemaan niitä, joilla on kova nälkä.

Milanosta Rioon ja kaikkialla siinä välissä ruokajäte on yksi iso globaali ongelma, ja siksi jokaisen meistä tulisi taistella sen puolesta. EU-alueella yksinään 27 miljoonaa tonnia ruokajätettä heitetään hukkaan joka vuosi. Tämän takia ratkaisu on selkeä: taistelu ruokajätettä vastaan alkaa jokaisen kotona.

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 162(1)

 

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 267(1)

 

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 283(1)

Mutta kuka on sinun apurisi?

Nälän lopettaminen alkaa kunnioituksella ja innovaatioilla. Tämä ei yksinään tarkoita ostamalla viisaasti tuoreita ruokia, mutta hukkaamalla ruokaa vähemmän. Kestävä kehitys tarkoittaa enemmän kuin pelkästään energian ja luonnonvarojen vähempää kulutusta. Se tarkoittaa myös hukkaamaan vähemmän ja ruokkimaan enemmän. Olet varmaan miettinyt, miksi niin moni Grundigin keittiölaite omaa innovaatioita, jotka säästävät ja suojelevat ruokaasi, on syy selvä: koska Grundig on sitoutunut ”Respect Food” filosofiaan. Grundigilla me uskomme, että ihmisten tulisi nauttia hyvästä ruuasta ja kunnioittaa sitä. Ruokajäte ja kestävä kehitys ajaa design-innovaatioita, jotka pitävät ruuan raikkaana pidempään samalla kuin se kuluttaa vähemmän.

Me puhumme FullFresh+, VitaminCare ja CustomFresh+ innovaatioista ja ne ovatkin todellisia jääkaappien kuninkaita. FullFresh+ ominaisuus pitää hedelmät ja kasvikset 3 kertaa kauemmin tuoreina vakaan lämpötilan ja korkean ilmankosteuden avulla. VitaminCare parantaa luonnollisia valo-ominaisuuksia, jotka tuottavat C-vitamiinia. CustomFresh+ pitää ruuan kylmänä, erittäin kylmänä! Itse asiassa kylmyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka pitävät ruuan tuoreena pidempään, ja siksi CustomFresh+ pitää ruuan 3 kertaa kauemmin tuoreena kuin tavallinen jääkaappi.

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 001(2)

Sitoudu muiden kanssa!

Innostu Massimon ja uusien innovaatioiden johdosta ja taistele ruokajätettä vastaan kotona. Levitä sanaa! Digitaalisessa ja sosiaalisessa maailmassa, jossa voi nähdä kuvia pursuavista ruokalautasista, olisi hyvä miettiä, miltä tyhjä lautanen #emptyplate näyttäisi. Jakamalla kuvan sinun tyhjästä lautasesta #emptyplate, voit auttaa meitä levittämään sanomaa ja liikettä ruuasta ja sen merkityksestä. Liike, jossa Respect Food ja sanoma ruokajätteen määrästä ovat tärkeissä rooleissa, voi auttaa miljoonia miettimään tulevaisuuden toimintatapoja.

Joten ota kuva ja näytä sinun #emptyplate muille @grundignordic seuraajille!

 

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 240(2)

Sivun alkuun