Grundig

Jotain uutta purjehduksessa… ja ripaus merisuolaa

Nauti Norjan merihenkisestä perinnöstä Grundigin Sailing Cup- kilpailun myötä ja kokeile uusia merellisiä reseptejä

Joko meren ääni kutsuu sinua tai olet enemmän maakrapu, et voi kiistää, että Suomen kulttuuriin kuuluu merihenkisyys. Meri on veressämme! Kunnioittaaksemme merta Grundig on aloittanut uuden pohjoismaalaisen urheiluyhteistyön vuonna 2016: Grundig Sailing Cup. Yhteistyö purjehdusseurojen kanssa kuten Norjan KNS, Ruotsin KSSS, Suomen NJK ja Tanskan KDY ovat tehneet Grundig Sailing Cup-kisasta erittäin nopean ja jännittävän kisan. Samaan aikaan tämä yhteistyö tukee uutta J/70 purjehdusluokkaa.

Grundig on aiemmin menestyksekkäästi tukenut Norjan käsipalloa ja nyt sekä brändi että KNS ovat innoissaan yhteystyöstä, mikä auttaa elvyttämään purjehdusta Suomessa. Grundigin toimitusjohtaja, Per-Kristian Ervik kertoo yhteistyöstä seuraavasti:

“Aiempien kokemusten johdosta, joita saimme Norjan käsipallon kanssa tekemästä yhteistyöstä Grundigliigan puitteissa, on erittäin mukavaa ja jännittävää, että Grundig auttaa nyt J/70 purjehdusluokkaa kehittymään Norjassa Kongelig Norsk Seilforening- yhdistyksen kanssa. Tämä yhteistyön myötä, me voimme vahvistaa nuorten purjehtijoiden sitoutumista ja menestystä J/70- luokassa.”

Ensimmäinen kilpailu käytiin kesäkuussa Oslossa (kesäkuun 4. ja 5. päivä) ja tämä olikin huikea menestys! Purjehdusfanit olivat lumoutuneet regatasta. Kilpailu Ardendalissa heinäkuun lopulla oli myös menestys. Tähän innostukseen olikin hyvä syy. J/70 luokka on yksinkertaisesti jännittävin ja nopeiden kasvanut purjehdusluokka maailmassa. Nämä veneet tarjoavat haasteen, mutta sopivat myös harrastepurjehtijalle, sillä ne voivat purjehtia lähellä rantaviivaa. Purjehtija saa mahtavan kokemuksen, mutta myös katsojat pääsevät nauttimaan purjehduksesta. KNS:n pääsihteeri Anders Kristensen on optimistinen pitkästä yhteistyöstä Grundigin kanssa:

“J/70 edustaa pääpainoamme kehittää purjehduksen nopeampia veneitä ja tukea purjehtijoita, jotka eivät ole juuri nyt aktiivisina. Pitkäaikainen yhteistyö Grundigin kanssa auttaa veneitä ja kilpailevia urheilijoita valmistautumaan harjoitteluun ja tämän vuoksi olemme myös perustaneet Grundig Sailing Cup-kisan vuonna 2016. Nyt kaikki purjehdusintoilijat, teillä on tilaisuus osallistua tähän nousevaan purjehdusluokkaan.”

Nyt kun tiedät tämän kaiken, yksi kysymys jää selvittämättä: miten Grundig voi auttaa sinua nauttimaan J/70-kokemuksestasi? Nämä reseptit, jotka saavat inspiraation merestä, ovat parasta mitä voimme tarjota!

160802_grundig_article_01

 

160802_grundig_article_02

 

160802_grundig_article_03

Fleur de Sel- karamellit

Jopa kesäpäivinä purjehduskisa voi olla hyvä ehdotus. Joten, miksi et tulisi katsomaan kisaa valmistautuneena ja ottaisi mukaan termospullon täydeltä hyvää kahvia ja maukkaan herkun mukaasi? Me tiedämme, että kotitekoinen karkki on lämmin ja vaikea tehtäväksi ja sen valmistus on myös tarkkaa työtä, mutta tämän takia valmistus Grundigin liedellä kuten GIEI 824470 X FlexiCook on helppoa. Liesi omaa 19 lämpötasoa, mikä tekee sokerin kuumentamisesta helpompaa.

250 ml kermaa
70g suolatonta voita, kuutioina
1 tlk Fleur de Sel- suolankukkaa ja lisäksi ripoteltuna päälle
300 g sokeria
60 ml kevyttä maissisiirappia
60 ml vettä

Keitä kerma, voi ja Fleur de Sel-suolankukka pienessä kattilassa. Ota pois liedeltä ja laita sivuun jäähtymään. Ota isompi kattila ja sekoita sokeri, siirappi ja vesi korkealla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Kuumenna ja hämmennä, jotta seos lämpenee tasaisesti. Kuumenna, kunnes seos on väriltään vaaleanruskea. Laske lämpöä ja kaada kermaseos varovaisesti isompaan kattilaan. Sekoita koko ajan, kunnes seos on 120 asteista tai kunnes siitä on muodostunut kiinteä pallo.

Kaada tämä 20×20 cm:n kokoiseen vuokaan, mikä on vuorattu leivinpaperilla ja minkä päälle on lisätty kasviöljyä. 30 minuutin päästä lisää karamellin vähän Fleur de Sel-suolankukkaa. Anna jäähtyä noin 2 tuntia.

Kun karamelliseos on jäähtynyt, siirrä se pois vuualta nostamalla leivinpaperia. Käytä lämmintä ja terävää veistä ja leikkaa karamelli 2,5 cm:n neliöiksi. Kääri jokainen karamellin pala 10 cm:n neliön kokoisiin voipaperipaloihin. Kierrä molemmat voipaperin päät.

Harmittaako makean ja tahmaisen pinnan siivoaminen? Grundigin pesukoneet ovat mestareita pesemään. Esimerkiksi Grundig GNU 51040 X omaa 70 toimintoa käsittelemään karkinpeittoiset astiat. Sen All-In- toiminto auttaa myös saamaan likaiset kattilat puhtaaksi, kun ne on sijoitettuna alatelineelle.

Suolainen merikala

Jos haluat jotain suolaista ja merenhenkistä ruokaa kilpailun jälkeen, kokeile merisuolalla maustettua kalaa. Tämä on ikivanha tapa, mikä tuo esiin kalan maun ja aromit. Vain 4 ainesosaa tekevät reseptistä helpon ruuan purjehduksen jälkeiseen päivälliseen ja kiireellisiin viikonloppuiltoihin. Tarjoile kala vihersalaatin kera.

1.5 kg kokoinen kala, kuten bassi, meritaimen tai kampela
1 nippu tuoretta timjamia
Ruohittua mustapippuria
4 kananmunan valkuaista
300 grammaa merisuolaa

160808_grundig_article_04

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Laita timjami kalan väliin ja ripottele päälle pippuria. Vatkaa valkuaiset, kunnes seos on tasaista. Lisää suola. Laita 1/3 seoksesta pellille, jossa leivinpaperi. Aseta kala seoksen päälle ja lisää loppu seos. Paista uunissa 35 minuuttia, kunnes kala on rapea.

Vedä kalan nahka irti ja tarjoile.

Aiotko ottaa osaa Grundig Sailing Cup-kisaan vuonna 2016 joko purjehtijana tai katsojana? Jaa kuvat kisoista Instagramissa (ja älä unohda hashtagia #grundigsailingcup)!

Sivun alkuun