Grundig

Kuinka suojata pakastin kylmyydeltä?

Pohjoismaiden talvet voivat olla vaativia, jopa kylmiin lämpötiloihin suunnitelluille laitteille

Kuulostaako tutulta saapua talvikuukausina perheen mökille ja huomata, että pakastimen sisältö on sulanut ja pilaantunut? Illallissuunnitelmat (ja viikonloppu) ovat pilalla. Tämä johtuu siitä, että lämpötilan laskiessa nollan alapuolelle vanhanaikaiset pakastimet lakkaavat usein toimimasta täysin. Miksikö? Katso vastaukset seuraaviin kylmäsäilytystä koskeviin, usein kuulemiimme kysymyksiin:

Onko kylmästä säästä paljon haittaa pakastimelleni?

Kyllä. Pakastimessa on ulkoisia osia, jotka tarvitsevat toimiakseen tietyn minimilämpötilan, mm pakastimen kompressori on tällainen osa. Se voi lakata – ironista kyllä – toimimasta matalassa lämpötilassa, mikä voi johtaa koko laitteen hajoamiseen.

Mitä pakastimelleni tapahtuu pakkasessa?

Jos lämpötila laskee alle tietyn tason, pakastimen termostaatti luulee, että on riittävän kylmä ja sammuttaa kompressorin, mikä aiheuttaa ruokien sulamisen. Pakastimesi on jopa saattanut tietämättäsi sulattaa ja uudelleenjäädyttää koko kaapin sisällön. Ei kovin hyvä.

002

Miten voin estää ruokiani sulamasta?

Ihan ensiksi, poista pöly ja lika pakastimen lauhduttimesta kerran tai kahdesti vuodessa. Jos lauhduttimen putket tukkeutuvat pölystä, lauhduttimen on vaikea vapauttaa lämpöä tehokkaasti. Tämän seurauksena kompressorin pitää tehdä enemmän töitä viilentääkseen kuten aiemmin. Energiaa kuluu enemmän, ja jääkaappipakastimen käyttöikä lyhenee. Muista irrottaa virtajohto seinästä ennen kuin aloitat, pyydä myös apua laitteen turvalliseen liikuttamiseen.

Selvä juttu, muita tärkeitä seikkoja?

Jos suunnittelet sijoittavasi pakastimen autotalliin, varastoon, ulkorakennukseen tai mihin tahansa, missä lämpötila voi laskea nollan alapuolelle, Grundigin Freezer Guard -teknologialla varustetut pakastimet ovat täydellinen ratkaisu. Freezer Guard -teknologian ansiosta voimme taata pakastimesi toiminnan kuivissa olosuhteissa jopa -15° lämpötilassa tai -5° lämpötilassa jääkaappipakastimissa.

Grundigin valikoimiin kuuluu lukuisia jääkaappeja ja jääkaappipakastimia, joissa hyödynnetään tätä innovatiivista talviteknologiaa. Näihin malleihin lukeutuu esimerkiksi GSBS 14620 X, GQN 1232 X ja GKN 16830 X.

Älä anna pakkassään pilata tämän talven pakasteita. Valmistaudu ja valitse pakastin, joka kestää sääolosuhteet.

003

Sivun alkuun