Grundig

Myyttejä ja hyödyllisiä faktoja pyykinpesusta

Saattanut pestä pyykkiä väärällä tavalla. Tehdään siihen muutos!

Pyykinpesu voi olla vaikeaa. Aiheesta löytyy myyttejä ja jopa virheellistä tietoa, joiden perusteella et ehkä saa maksimaalista hyötyä irti pesukoneesta ja kuivausrummusta. Pyykkäämällä väärin hukkaat arvokasta aikaa, energiaa ja rahaa.

Mutta mistä tiedät, miten pyykkiä pitäisi pestä oikein? Mikä toimii ja mikä ei? Alla 3 parasta pyykinpesuun liittyvää myyttiä ja faktaa, mitkä saattavat muuttaa pyykinpesurutiinejasi.

 

Fakta #1: Pyykki on likaisempaa kuin miltä näyttää

Kahvitahrat ja ketsuppiläikät ovat näkyviä tahroja, niiden lisäksi pyykissä on paljon erilaista likaa, joka ei näy päälle päin. Arviolta vain 30% pesua tarvitsevasta liasta on näkyvää. Ihmiskehosta irtoaa päivittäin kuollutta ihosolukkoa, rasvaa ja hikeä (vaikka et treenaisikaan). Eli jos vaatteesi näyttävät erittäin likaisilta, todellinen tilanne on luultavasti vielä pahempi.

Myytti #1: Enemmän pesuainetta = puhtaampi tulos

Tämä kuulostaa ehkä järkevältä, mutta pesuaineen käytössä kannattaa olla maltillinen. Liika pesuaine on työläämpi huuhdella, ja pesuainejäämät saattavat ärsyttää ihoa. Pysy suositelluissa määrissä, vaikka pyykkivuoresi näyttäisikin likaiselta. ProDose- teknologia annostelee automaattisesti sopivan määrän pesuainetta ja huuhteluainetta, pyykkimäärän, tekstiilityypin ja pyykin likaisuuden perusteella. Täytä pesuainesäiliö kerran, ja täydellinen pesutulos seuraaville 20 pesulle on taattu.

 Fakta #2: Vaatteet pitää pestä nurinpäin!

Nyt kun tiedostamme, että kehosta irtoaa vaatteisiin tarttuvaa likaa, ei seuraava fakta varmastikaan yllätä. Kun lika kerran on pääasiassa vaatteiden sisäpuolella, on järkeenkäypää antaa pesuaineen vaikuttaa siellä, missä lika on. Pintatahrat peseytyvät joka tapauksessa, mutta vaatteiden sisäpuoli tarvitsee erityistä rakkautta ja huolenpitoa.

Myytti #2: Kemiallinen pesu sopii kaikille tekstiileille

Väärin. Vaatteet, joiden pesulapussa on kemiallisen pesun merkki, on tietenkin syytä viedä ammattilaiselle. Jos sinulla on mahdollisuus, saat yleisesti ottaen paremman pesutuloksen pesemällä vaatteesi itse. Kemiallisessa pesussa ei käytetä vettä vaan kemiallisia aineita, jotka kuluttavat kankaan kuituja. Luota mieluummin pesukoneen käsinpesuohjelmaan, se toimii usein paremmin. Vaatteiden vesipesu ja huuhtelu on usein paras vaihtoehto.

Fakta #3: Vetoketjut ja napit kiinni ennen pesua!

Pidä huoli, että kaikki napit ja vetoketjut ovat kiinni ennen pesuohjelman käynnistämistä. Napit ja vetoketjut tarrautuvat helposti muihin vaatteisiin. Onkin ikävää huomata, jos uusiin vaatteisiin on pesun jäljiltä  tullut reikiä. Siis napita ja ole huoleti!

Myytti #3: Pese farkut säännöllisesti!

Vaatteiden pesuväli on yksilöllistä, mutta ammattilaisten mukaan useimmat pesevät farkkuja liian usein. Farkut kannattaa pestä harvoin, noin 2-4 kuukauden välein. Farmarikangas on kovaa materiaalia, joten se on syytä pestä erikseen hienopyykistä.

Farkut pestyäsi, Grundigin kuivausrummussa on  hyvä ohjelma niiden kuivaukseen! Kone on suunniteltu kaikille vaatteille, siinä on omat ohjelmat farkkujen lisäksi paidoille, hienopyykille ja urheiluvaatteille.

Se on siinä!  Muista, että vaatteet eivät ole korvaamattomia vaan kauneimmat ja hienoimmat vaatteesi ansaitsevat tulla käytetyksi. Nyt kun tiedät pyykkäyksen salat (ja tietysti sen lisäksi käytät parasta pesuainetta), vaatteesi kestävät entistä pidempään. Hauskaa pyykinpesua!

Sivun alkuun