Grundig

Perheen mansikkapäivä

Hyvää mansikkaista sunnuntaita

Rentoudu perheen kanssa ennen viikkokiireitä nauttimalla kausiherkuista

Pidemmät päivät, viileät illat ja parempi sää tekevät loppukesäkuusta ihanteellisen ajan perheen aktiviteeteille. Mikä olisikaan parempi päivä viettää rakkaiden kanssa kuin sunnuntai? Meillä kaikilla on kiirelliset aikataulut ja paljon tekemistä, mutta sunnuntai on täydellinen päivä ottaa rennosti ja unohtaa viikon kiireet, jotka vievät aikaamme ja energiaamme.

Koska kesäkuu on mansikkakauden aikaa, on järkeenkäypää nauttia tästä makeasta herkusta perheen kesken. Pitkät kevät- ja kesäpäivät tekevät skandinaavisista mansikoista maailman parhaita, joten kannattaa ottaa hyöty irti paikallisesta mansikkasadosta.

Sunnuntain iltapäivä

Okei, tämä ei ole sunnuntain aktiviteetti, mutta et voi nauttia mansikoista sunnuntaina, jos et ole ostanut niitä lauantaina. Ota lapset mukaan, jotta he voivat olla mukana. Tämä on hauska ja mukava tapa oppia ruuasta. Poimi mansikat, jotka ovat pulleita, tuoksuvia ja kirkkaanpunaisia ja joissa ei ole valkoisia, vihreitä tai tummia pisteitä.

Jos et pysty odottamaan sunnuntaihin saadaksesi juuri poimittuja marjoja, sinun pitää jättää marjat pöydälle odottamaan, jotta ne olisivat syöntikypsiä. Marjat maistuvat paremmilta huoneenlämmössä. Jos haluat syödä marjat seuraavana päivänä, on parasta säilyttää ne Vitamin Care Zone- hyllyllä Grundig 14620 Freestanding Side-By-Side jääkaapissa. Tämän lisäksi hyllyillä on optimaaliset kosteustasot ja Vitamin Care Zone pystyy hyödyntämään sinivaloteknologiaa, joka pitää ravinteet raikkaina pidempään. Kun ruoka-aineiden luonnollisen fotosynteesi-prosessi säilyy, myös luonnollinen vitamiinipitoisuus voi parantua.

 

160627_grundig_article_picture_03

Sunnutain aamu

Kun lapset heräävät ja ovat täynnä energiaa, laita ne pesemään ja perkaamaan mansikoita herkullista hilloa varten! Tämä on nopeaa tekemistä ja perheesi saa tuoretta hilloa sunnuntain aamupalaleipiin, pannareihin ja muffinsseihin vain vähän yli tunnin vaivalla.

Ainesosat:
2 kulhollista perattuja mansikoita
100 g sokeria
2 tlk sitruunamehua

Käytä monitoimikonetta kuten Grundig CH 7280 monitoimikone ja tee mansikkasurvos. Laita sen jälkeen survos isoon kulhoon tai kattilaan ja lisää sokeri ja sitruunamehu. Sekoita keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes hillo on kiinteytynyt (noin 10 minuuttia). Laita hillo sopiviin laatikoihin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuten tulet huomaamaan tämä kotitekoinen hillo ei ole samanlainen kuin isoäidin, jonka valmistus kestää monia tunteja ja on liian kuuma-prosessi lapsille autettavaksi. Vaikka tämän hillon tekeminen onkin helppoa, sinun täytää kuitenkin pestä yksi kattila ja monitoimikone, mutta nämä ovat helppoja pestä Grundigin GNU 51040 X Dishwasherin avulla. Käyttämällä All-In-toimintoa sinun pitää vain laittaa likaiset astiat tiskikoneen alimmaiseksi, jotta ne pesevät nopeasti ja täydellisesti.

 

160627_grundig_article_picture_02

Sunnuntain iltapäivä

Välttääksesi sunnuntai-uupumusta kerää perhe kokoon ja suuntaa metsään tai paikalliseen puistoon pitkälle kävelylle. Kesäkuu on täydellinen aika vuodesta nauttia ulkoilmasta ja ihastella kukkia ja kasvistoa Suomessa. Tämä on  myös hyvä tapa saada lapset kuluttamaan energiaa ja aikuiset rauhoittumaan tulevaa viikkoa varten.

Kun palaat kotiin, rauhoitu mansikkamehujäätä nautiskellen. Mehujäät voi tehdä edellisenä iltana sekoittamalla 2 tuopillista mansikoita ja 100 grammaa tomusokeria. Tämä on kausiherkku, josta jokainen perheenjäsen nauttii.  Sekoita mansikat 75 millilitraan vettä kunnes se on murskaa. Kaada puolet seoksesta kulhoon ja soseuta loppu hienoksi. Sekoita kaksi seosta keskenään ja kaada mansikkajuoma sopiviin kuppeihin. Lisää tikut ja jäädytä (noin 8 tuntia).

Sunnuntai-ilta

Rauhoitu hauskan päivän jälkeen perheen kanssa nauttimalla mansikkaista päivällistä ja jälkiruokaa. Päivälliseski sopii rucolasalaatti, jonka päälle voit laittaa mansikoita. Ainesosat kuten vuohenjuusto, rapea prosciutto ja lisäksi paahdetut siemenet ja pähkinät ovat hyviä lisäkkeitä salaattiin. Lopuksi salaattiin sopii hyvin oliiviöljy, hunaja ja balsamico vinaigrette. Tämä on sopivan makea ja hapan kombinaatio.

Jälkiruoan pitäisi olla hauska lopetus päivälliselle, joten unohda tällä kertaa perintäikäs kermakakku ja ota mallia 1970-luvulta. Kokeile fondueta! Et tarvitse välttämättä perinteistä fonduepataa ja pitkiä haarukoita. Jos sinulla on tölkki maitotiivistettä (400ml) ja 200 grammaa suklaata, 10 minuuttia ja haluat saada sormet tahmeaksi, tämä on juuri sinulle! Sekoita vain 2 ainesosaa kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasainen ja sulanut. Kaada tarjoilukulhoihin ja nauti!

Pitääkö perheesi mansikoista? Laita Instagramiin kuva perheesi lempimansikkaherkusta ja täggää @grundignordics ja inspiroi seuraajia!

 

160627_grundig_article_picture_01

Sivun alkuun