Grundig

Tietoa meistä

Perustaminen ja historia


Grundigin perusti vuonna 1946 Max Grundig. Hän oli saksalainen teknikko ja radioharrastaja, joka loi Grundigista yhden Euroopan vahvimmista kuluttajaelektroniikan valmistajista. Alussa Grundig erikoistui radioihin, ja vuonna 1951 sen valikoimaan tuli televisio. Seuraavien vuosikymmenten aikana Grundig vakiinnutti asemansa johtavana kuluttajaelektroniikan valmistajana, ja sillä oli monia innovaatioita ja tuotteita, joista puhutaan vielä nykyään.

Nykyaika

Pitkän ja monipuolisen alkuhistorian aikana yritys valmisti televisioita ja radiotuotteita, minkä jälkeen sen valikoimaan tulivat myös kodinkoneet. Kesällä 2014 tehtiin Grundigin historian suurin lanseeraus, johon kuului tuotteita kaikista suurista tuoteryhmistä: astianpesukoneet, pesukoneet, kuivausrummut, jääkaapit, pakastimet, uunit, liedet, kahvinkeittimet, tuulettimet ja mikroaaltouunit. Lukuisat tutkimus- ja kehitystyöhön käytetyt tunnit, suuret investoinnit tehtaisiin sekä eri maiden myyntiorganisaatioihin annetut korvaamattomat panokset ovat kannattaneet. Ja suunta osoittaa ylöspäin myös vuonna 2015. Tuotteet lanseerattiin ensimmäisenä Saksassa, Venäjällä ja Pohjoismaissa, ja lisää uusia tuotteita tuodaan markkinoille vuonna 2015.

 

Grundig Pohjoismaissa

Grundig on kuulunut jokaiseen Pohjoismaalaiseen kotiin yli 50 vuotta, jonka aikana radio- ja televisiotuotteet ovat jättäneet jälkensä myös Suomalaisten muistiin. Sen jälkeen kun kodinkoneet tuotiin markkinoille vuonna 2014, Grundigista on tullut täysimittainen kodinelektroniikan toimittaja. Tuotteet ovat erinomaista saksalaista laatua, mikä on edellytys myös uusille tuotteille tuoteryhmästä riippumatta. Kuluttajat odottavat kestäviä ja helppokäyttöisiä tuotteita, joiden älykkäät ratkaisut ja käytännölliset toiminnot helpottavat arkipäivän askareita.

Pohjoismaiden pääkonttori sijaitsee Oslon kaakkoispuolella Skissä. Myyntiorganisaatioita on lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Yrityksen palveluksessa on tällä hetkellä noin 40 työntekijää, ja odotamme vuoden 2015 liikevaihdon olevan noin 630 miljoonaa Norjan kruunua.

Sivun alkuun